Blog

Als particulier kan je ook kiezen voor een shortlease auto

Meer en meer mensen kiezen ervoor om een auto te leasen. Een auto als een bezitting hebben is namelijk steeds duurder aan het worden. daarom is het voor mensen vooral op financieel vlak een handige keuze om te gaan voor een lease. Door een auto te leasen betaal je iedere maand namelijk hetzelfde bedrag. Zo zal je dus ook iedere maand weer weten hoeveel geld je kwijt gaat zijn aan de kosten van de auto. Wanneer je een eigen auto hebt moet je ook zaken als de verzekering en belasting betalen. Vooral de kosten voor het onderhoud van de auto zijn vaak erg variabel. Daardoor weet je niet altijd wat je kan verwachten. Daar bovenop komt ook nog het feit dat je bij een koopauto een groot bedrag moet neerleggen voor het voertuig. 

 

Shortlease

Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een leaseauto. De standaard contracten voor een leasewagen zijn echter ook niet altijd waar iedereen op zit te wachten. Vaak moet je voor meerdere jaren namelijk een contract afsluiten. Dat is tegenwoordig lastig, aangezien het moeilijk te zeggen is waar je over vier jaar in het leven staat. Misschien heb je de leaseauto dan helemaal niet meer nodig. Dan is het mogelijk om te kiezen voor een shortlease. Met deze variant van het leasen is de minimale periode van het leasen slechts een maand. Zo is het dus mogelijk om na een maand de leaseauto alweer in te leveren. Op deze manier zal je dus ook niet jarenlang vastzitten aan de auto. Het shortleasen kan je bij verschillende soorten wagens doen. Hierdoor is er altijd wel een auto te vinden die geschikt is voor jou. 

 

Particulier 

Bij het leasen van een shortlease is het mogelijk om voor diverse opties te kiezen. Je kan er bijvoorbeeld met jouw onderneming of bedrijf voor kiezen om auto’s te leasen voor een korte periode. Een zakelijke shortlease behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Daarnaast is het echter ook een optie om als particulier te kiezen voor een shortlease auto. Met de optie voor shortlease prive kan je met jouw eigen leaseauto voor een korte periode gebruik maken van het voertuig. Wanneer je dus weet dat er een drukkere periode aan zit te komen waarbij je een auto nodig gaat hebben, is het mogelijk om daarvoor een auto te leasen. Hierdoor kan je altijd gebruik maken van een leaseauto die je niet langer dan een maand hoeft te leasen.

Geef een reactie