Blog

Hoe werkt de DHI methode voor haartransplantatie vrouwen?

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval. Een haartransplantatie vrouwen is niet zomaar een cosmetische ingreep. Er komt aardig wat bij kijken. Neem nu de DHI methode. Hoe werkt dit precies en wat heb je er aan? Lees nel voor het antwoord.

Wat is de DHI methode?

Er zijn verschillende methodes waarbij een haartransplantatie vrouwen wordt uitgevoerd. Bij de DHI methode haalt een specialist haarzakjes weg uit het donorgebied. Daarna maakt hij een kanaaltje op de plek waar uiteindelijk het nieuwe haarzakje moet komen. Het haarzakje wordt in het kanaaltje geplaatst. Vervolgens moet daar haar uit groeien waardoor je binnen de kortste keren weer een mooi bos haar op je hoofd hebt.

Wat is het doel van een haartransplantatie vrouwen?

Een DHI methode heeft als doel heeft een hoofd vol haar te creëren. Dit wordt gedaan door in de hoofdhuid te gaan en kleine hoeveelheden haar te verwijderen die aan het kaal worden zijn. Na verloop van tijd zullen deze kleine haren uitgroeien tot grotere haren. Deze worden dan getransplanteerd naar andere delen van de hoofdhuid. Dit kan enkele weken duren.

Hulp van een dermatoloog

Wil je een haartransplantatie uitvoeren? Dan kun je het beste eerst naar een dermatoloog gaan. Dit is een specialist die is opgeleid in haaruitval. Hij zal jou vragen stellen over jouw haar, hoofdhuid en medische geschiedenis. Een dermatoloog kan u vragen naar een familiegeschiedenis van haaruitval. Hij kan ook vragen stellen om te bepalen of je het risico loopt om het door te geven.

Vind een specialist

Vermijd een arts die niet is opgeleid in haaruitval. Hij of zij zal geen diagnose kunnen stellen. Misschien stelt hij zelfs vragen stellen die te persoonlijk zijn. Het kan zijn dat je je zich ongemakkelijk voelt bij het beantwoorden van die vragen. Het is dan ook beter om een beslissing te nemen die bij je past. Het gaat immers om jouw haar, dus we raden aan om een specialist op te zoeken.

Hoe verloopt een haartransplantatie?

Tijdens een haartransplantatie kun je een plaatselijke verdoving krijgen. Een plaatselijke verdoving voelt u niet. Het doet geen pijn en je voelt je licht in het hoofd na de operatie. Dit trekt meestal na 1 tot 2 uur weg. Vervolgens word je  naar de uitslaapkamer gebracht. Na de operatie zal er veel zwelling zijn. De beste manier om snel te herstellen is door gezond te leven. Drink veel water, beperk zout en vet en eet gezond. Dan komt het helemaal goed!

Geef een reactie