Blog

 Wat is giethars?

Er zijn tegenwoordig veel mensen die wel eens van epoxy hebben gehoord. Dit is in verschillende vormen te vinden. Giethars is één van de vormen waarin epoxy te vinden is. Dit wordt vooral veel voor epoxy vloeren gebruikt. Echter kan het voor nog een aantal dingen gebruikt worden.

Minder snel hard

Het voordeel van giethars is dat het een stuk minder snel hard wordt. Dit komt omdat epoxy normaal erg snel hard wordt. Dit is een nadeel op het moment dat je een vloer wilt leggen. Een vloer kan namelijk een stuk beter langzaam hard worden.

Het is belangrijk om er voor te zorgen dat een vloer niet al te snel hard wordt. Dit komt omdat bij de reactie van de twee stoffen die epoxy maken veel warmte vrij komt. Als dit allemaal in een korte tijd gebeurt, wordt de vloer heel snel erg warm. Dit kan de vorm en het oppervlakte van de vloer minder mooi maken.

Om te voorkomen dat de epoxy snel hard wordt, wordt er bij giethars gebruik gemaakt van een minder snelle harder. Dit houdt in dat het voor de epoxy minder snel mogelijk is om hard te worden. Het is belangrijk om hier gebruik van te maken. Doordat het minder snel hard wordt, is de warmte die er vrij komt ook beperkt.

Geschikt voor dikke lagen

Giethars is vooral bedoeld voor vloeren. Dit komt omdat het voor vloeren in dikke lagen nodig is. Dit komt omdat de hele vloer in een dikke laag van epoxy gedoopt moet zijn. Hierom is het belangrijk om er voor te zorgen dat je wel gebruik maakt van giethars.

Op het moment dat je met normale epoxy een dikke laag aan wilt brengen, zal de warmte al snel te hoog oplopen. Dit komt omdat de reactie te snel gaat. Hierom is het ook belangrijk om gebruik te maken van giethars. Dit maakt dat de vloer mooi uit kan komen waardoor het zeker aan te raden is om hier aandacht aan te besteden.

Door gebruik te maken van giethars, zorg je er voor dat je een mooie egale vloer houdt. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent als je een vloer van epoxy resin wilt leggen. Dit komt omdat de kleur en de vorm van de vloer wel netjes en strak moet zijn. Anders heb je namelijk het gevaar dat de vloer er een stuk minder netjes uit ziet. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. 

Geef een reactie