Blog

3 Life-Hacks voor in huis

Sommige items kunnen echt een groot verschil voor uw woon- en leefplezier in huis. Over welke items hebben we het dan? Lees deze blog en ontdek het zelf.

Infrarood panelen

Weet u wat infrarood panelen zijn? Een Verwarmingspaneel is een aanwinst voor ieder huis. Infrarood panelen zijn namelijk erg duurzaam: ze verbruiken weinig stroom en zijn erg efficiënt in de warmteproductie. Geen enkele manier van verwarmen is zo laag in het aantal watt per m2. Infrarood panelen warmen bovendien erg snel op. U hoeft ze dus alleen even aan te zetten als u wel wat extra warmte kunt gebruiken: anders dan bij normale verwarming is er geen opwarm tijd nodig. De panelen zien er bovendien heel stijlvol uit en passen daarmee in elk interieur. Heeft u ze al?

Goed keukengerei

Houd u niet van koken? Dat zou wel eens opgelost kunnen worden door te investeren in goed keukengerei. Want wie de juiste spullen heeft, zal zien dat koken ineens een heel stuk leuker is! Niet langer bent u aan het strijden met taaie groentes of aangebrande restjes. Met de juiste messen, pannen en overige tools tovert u in een handomdraai een verrukkelijke maaltijd op tafel. En daar doet u zichzelf en uw huisgenoten veel plezier mee. Een goede oven hoort hier ook bij: wie heeft er zin in verse croissantjes op zondagochtend?

Verlichting

Niets bepaalt de sfeer in huis dusdanig als de juiste verlichting. Waar te felle verlichting zorgt voor een ongezellige, kale sfeer, zorgt te weinig verlichting juist voor een beknellende en claustrofobische sfeer. Wat de juiste verlichting is, verschilt per kamer. Een donkere slaapkamer is wel gewenst, maar een donkere keuken is dat niet. Door te zorgen dat in elke kamer de juiste verlichting hangt zult u merken dat u met meer plezier in uw huis woont. Soms is een kleine aanpassing al goed. Verwissel bijvoorbeeld eens twee lampen en kijk wat het effect is. Natuurlijk licht kan het grootste effect hebben van alle soorten licht: is er een mogelijkheid dat u meer natuurlijk licht doorlaat in uw huis?

Uiteindelijk is de sfeer die u in uw huis wilt creëren heel persoonlijk, en het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt hierbij. Wat de ene persoon aanspreekt, heeft vaak een heel ander effect op iemand anders. Ga bij uzelf na wat u mooi vindt en hou dat als richting aan. U zult merken dat u fijner woont in een huis dat aansluit bij u als persoon. Uiteindelijk zegt uw huis namelijk ook iets over u als persoon.

Geef een reactie