vrouw strand jurkje
Blog

Jouw kledingcollectie verversen in drie stappen

Waar wil jij jouw kleding voor?

De eerste stap, en misschien wel de belangrijkste, is om te bedenken voor welke gelegenheden je kleding wilt. Zijn informele outfits goed genoeg, zoals voor school, of heb je nette kantoorkleding nodig? Heb je vaak avondjes uit en feestjes waar je het liefst een avondjurkje draagt? Ga na hoe vaak je een bepaalde stijl kleding nodig hebt en zorg ervoor dat je naar verhouding kleding hebt. Kijk in je klerenkast wat je op dit moment hebt dat aan die eisen voldoet. Recycle vooral de kleding die je niet nodig hebt. Doneer of verkoop het, maar gooi het niet zomaar weg! Noteer of je meer kleding voor een bepaald type dresscode nodig hebt, en richt daar je pijlen op. Zo heb je altijd een missie bij het shoppen en voorkom je dat je overbodige kleding koopt.

Draag iets wat je eigenlijk niet durft!

Om de beste outfits te vinden moet je soms in het diepe duiken. We zien allemaal wel eens iemand iets dragen wat we stiekem ook zouden willen. Misschien is het zo gewaagd, of juist heel extravagant. Het staat haar dan geweldig maar je durft het niet snel zelf aan te trekken. Denk nooit dat je iets niet kan hebben totdat je het geprobeerd hebt! Het is een hele lastige stap, maar niemand anders hoeft door te hebben dat je dat soort dingen niet elke dag draagt. Sommige van de beste trends zijn veroorzaakt door het verlaten van de comfort zone. Het kan even duren voordat de moed daar is om in je dare-outfit het publiek in te gaan, dus als het stap voor stap moet is dat prima! Het gaat erom dat je eraan gewend raakt dat als jij iets leuk vindt, dan kan je het ook dragen! Kijk online rond om inspiratie op te doen. Let bij alle kleding aankopen wel op dat deze duurzaam geproduceerd is. Er zijn tegenwoordig genoeg merken die op een duurzame manier produceren, zoals Studio Anneloes.

Denk na over accessoires.

Heb je ooit een setje aan gehad dat bijna perfect was, maar er ontbrak iets? Misschien heb je niet aan de kleinere details gedacht. Haar, make-up, sieraden, schoenen, tasje en andere accessoires kunnen een outfit goed complementeren. Experimenteer met combinaties tot er niets meer ontbreekt. Wees niet bang om een gedeelte van je kleding budget apart te zetten voor een nieuw kapsel, een mooi armbandje of een gave tas van de kringloopwinkel. Wie weet vind je precies wat je nodig hebt!Waar wil jij jouw kleding voor?

Geef een reactie