Blog

Gelukkig met jouw nieuwe monitor

Er komen steeds meer betaalbare 4K-monitoren in allerlei formaten op de markt. De grootte van je scherm hangt voor een groot deel af van de reden voor je aanschaf. Voor een computerscherm bijvoorbeeld is 22 inch ruim voldoende indien je enkel wat documenten verwerkt of surft. Is de monitor echter bedoeld als televisiescherm of wil je gamen en foto’s bewerken, dan is een groter model een betere optie. Bij webwinkels zoals die van Azerty vind je een ruim aanbod monitoren in verschillende groottes.

Curved monitoren

Curved monitoren zien er niet alleen in het echt mooi uit, maar ook op internet. Het buigende beeldscherm geeft je een mooi impact en laat je meer diepte ervaren. Ook zal je door de curve randen de buitenste kanten van het scherm beter kunnen zien zonder al te veel je hoofd en ogen te hoeven bewegen. Monitoren uit het phase 4K Ultra HD onderscheiden zich door superieure helderheid en diepte. De resolutie van 3840 × 2160 pixels zorgt ervoor dat je meer particulars ziet en je beeld zo scherp is dat je elke movie of game ervaart als levensecht.

Studio monitoren

De voornaamste reden om studio monitoren te kopen is om een eerlijk beeld van de audio te krijgen waarmee je werkt. Neem bijvoorbeeld een basslijn, deze is erg lastig te horen op gewone audio system en al helemaal by way of laptop audio system. Als je elk geluid good op elkaar afgestemd wilt hebben moet je beginnen bij een paar studio monitoren. De LG 29WK500 is een UltraWide Full HD-monitor met een resolutie van 2560 x 1080 en een scherm van 29 inch.

Eigentijdse modellen

Bij een pc hoort een monitor. De monitoren van tegenwoordig zijn slank en nemen niet veel ruimte in. De beeldkwaliteit is hoog, wat ervoor zorgt dat ze voor je ogen prettig zijn om naar te kijken. Ook heel belangrijk: ze zijn energiezuinig. Een tip die we iedereen kunnen aanraden is de Iiyama monitor. Dit elegante scherm heeft een externe voeding. Het menu is voorbeeldig, internet als de PIP-functie, die ook geluid van verschillende bronnen op de kop­telefoon biedt. Het scherm heeft geen luidsprekers. De monitor is nogal ongelijkmatig verlicht en oogt in de nachtmodus veel te bleek. Bij normale instellingen scoort het scherm echter met een zeer hoog distinction en verzadigde kleuren.

Geef een reactie