stedentrip Krakau
Blog

Mijn geluk navolgen in Krakau

Je hebt de cliché blogs en verhalen vast al wel gelezen. Talloze vrouwen en mannen die geïnspireerd zijn geraakt door de emotionele reis van iemand anders. Denk hierbij aan de bekende voorbeelden: Eat Pray Love (2010) en Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail (2012). Nou ga ik echt niet beweren dat ik hetzelfde verhaal ga vertellen als die indrukwekkende boeken noch ben ik in hun voetstappen getreden. Soms moet je gewoon voor jezelf op reis gaan om je eigen geluk na te volgen. Daarom heb ik destijds mijn blog ook Pursuit of Happiness gestart. Na de oprichting van mijn blog in (alweer een paar jaar geleden!) besloot ik dat het hoog tijd was om mezelf weer eens goed te confronteren. Daarom ging ik mijn geluk navolgen in Krakau. 

Het Florence van Polen

Ik zou je graag vertellen dat er een of andere diepere betekenis zit achter mijn keuze om naar Krakau te gaan. Als ik heel eerlijk ben, heb ik het lot laten beslissen. Daarmee bedoel ik eigenlijk dat de keuze volledig willekeurig was. Ik heb nog net niet een dartpijl geblinddoekt op een kaart van Europa gegooid. Achteraf ben ik héél blij met mijn keuze. Ik was namelijk nog helemaal niet bekend met deze Poolse stad. Al gauw had ik besloten dat ik op stedentrip naar Krakau zou gaan. Ik heb de stedentrip Krakau uiteindelijk bij Bebsy geboekt. Daar kon ik me namelijk goed inlezen over de magie van de stad. Ik wist bijvoorbeeld niet dat Krakau ook wel bekend staat als het Florence van Polen. Door het lezen werd ik gelijk enthousiast en ik stond te springen om aan dit avontuur te beginnen!

Alleen zijn om jezelf te zijn

Waarom ging ik op stedentrip Krakau om mijn geluk na te volgen? Door alle drukte, hectiek en technologie van vandaag verlies ik soms het contact met mezelf. Het is makkelijk om jezelf weg te cijferen en op te gaan in andere dingen. Dat kan erg prettig zijn; even in de flow zitten. Maar het is niet gezond op de langere termijn. You have to be your true self! Daarom besloot ik om alleen er tussenuit te gaan. Ik heb wel bewust gekozen voor een locatie waar ik nog niet eerder ben geweest en waar ik ook niet al te veel vanaf wist. Op die manier dwing ik mezelf tijdens de stedentrip namelijk om de stad te leren kennen en alles echt te ervaren. 

Stedentrip Krakau – zeker een aanrader!

Het was echt bijzonder. Dat zeg ik niet om cool te klinken en ik ga je ook niet alles vertellen. Wat ik je wel wil meegeven is dat ik het echt nodig had. Even de tijd voor jezelf nemen in een vreemde omgeving en ontdekken hoe jij daarmee om gaat. Je komt jezelf echt een paar keer tegen als je in je eentje op vakantie gaat. Dus ben jij ook toe aan wat selflove? Dan kan ik je zeker aanraden om een stedentrip te boeken. Je hoeft niet op stedentrip Krakau, maar het is wel een magische stad. Ik ga geen spoilers geven, maar ik snap wel waarom de stad bekend staat als het Florence van Polen!

Geef een reactie