Blog

De basis van je nieuwe woning

Wanneer je gaat verhuizen is dat een grote gebeurtenis die veel werk vraagt. Wij raden dan ook altijd aan om te verhuizen in de zomer. In plaats van een zomervakantie kun je de vakantiedagen beter gebruiken om de verhuizing te voltooien. Natuurlijk is het jammer om niet op zomervakantie te gaan maar het is wel de beste manier om zonder al te veel stress door de verhuizing heen te komen. Vaak moet er na de verhuizing ook nog veel gebeuren aan het huis. Qua inrichting, kleuren van de muren etc. zul je waarschijnlijk veel willen veranderen ten opzichte van de vorige bewoners. In dit artikel bespreken we dan ook de basisdingen die je moet doen wanneer je je nieuwe woning intrekt.

Muren schilderen

Voordat je gaat verhuizen en alle meubels in de nieuwe woning geplaatst worden wil je natuurlijk eerst de muren schilderen. Wanneer het om kleuren gaat kun je voor warmere en koudere kleuren gaan. Warme kleuren zoals beige en zandkleur en koude kleuren zoals wit en blauw. Houd er ook rekening mee dat donkere kleuren de kamers kleiner zullen aan doen voelen en lichte kleuren zullen de kamers groter doen lijken.

Badkamer

Bij een verhuizing is de badkamer een van de belangrijkste plekken om naar te kijken. Aangezien hier veel water is, je jezelf wast en naar de wc gaat wil je een comfortabele badkamer. Het was toen wij verhuisden de eerste plek die we renoveerden. Je wilt natuurlijk een schone badkamer en waarschijnlijk ook wat nieuwe dingen installeren ten opzichte van de vorige bewoner. Zo zul je sowieso het douchegordijn moeten vervangen als er een is. Je kunt ook ervoor kiezen voor een badwand of glazen douchcabine te gaan. Dit is over het algemeen schoner en makkelijker schoon te houden. Ook doet dit de badkamer er een stuk mooier uitzien.

Tuin

Aangezien mijn moeder van tuinieren houdt was dit ook een belangrijke locatie om mee aan het werk te gaan na de verhuizing. Een grote tuin is fijn maar de vorige bewoners hadden alleen een pad en gras liggen. Mijn moeder wilde graag een tuin die vol in de bloei stond. Ze begon dan ook met het planten van bloemen en zelfs een boom. Daarnaast hadden we ook een vijver en maakte mijn moeder een prachtige ren voor de konijnen. Je mag best wat werk erin steken om van je huis ook daadwerkelijk een thuis te maken.

Geef een reactie