Blog

De voordelen van het huren van een afvalcontainer

In Nederland leven steeds milieubewuster. Het scheiden van afval heeft hier een erg groot aandeel in en is dit zeer belangrijk voor de verdere recycling van afval en andere restproducten. Voor particulieren is het erg gemakkelijk om afval te scheiden, omdat we vanuit de gemeente verschillende container skrijgen en het afval wordt opgehaald door de gemeente. Voor bedrijven gebeurt dit echter niet, en zijn zij zelf verantwoordelijk voor de verdere afvalverwerking. Voor sommige bedrijven is dit nog erg lastig, waardoor ze al het afval maar deponeren in één container, om dit vervolgens af te laten voeren. Dit leidt er echter wel toe dat het bedrijf geen afval meer scheidt en ook de kwaliteit van het afval niet geschikt is om verder te recyclen. In dit blog vertellen we hoe bedrijven gemakkelijk afval kunnen scheiden, met het huren van een ebdrjfsafavl container!

Afval scheiden, de start van een nieuw begin

Wanneer mensen afval produceren, denken zij snel dat hier niets meer mee geproduceerd kan worden. Verpakkingsmateriaal, blikjes en dergelijke is nu eenmaal afval. Echter is het zo dat dit afval een nieuw begin is voor andere producten. Doordat we producten scheiden, kunnen bedrijven hier nieuwe producten van maken door bijvoorbeeld het papier te recyclen, waardoor er geen nieuwe grondstoffen hoeven worden aangebroken. Bedrijven hoeven geen bomen te laten kappen, maar gebruiken juist het oude papier afval om nieuw karton of ander materiaal te produceren. 

Dit geldt ook voor plastic afval, waar bijvoorbeeld zelfs voetbalshirts van kunnen worden gemaakt. Ook glasafval kan gemakkelijk worden omgesmolten, waardoor er voor iedere afvalsoort een juiste manier is om dit te recyclen!

Het huren van een bedrijfsafval container

Wanneer je de afvalverwerking van het bedrijf wilt optimaliseren en je hier niet teveel mee bezig wilt zijn, kun je een container huren. Je kunt met het bedrijf bijvoorbeeld een papier container huren, om het afval op een juiste manier te scheiden en het afval op een juiste manier te laten verwerken. Naast een papier container, zijn er ook voor alle andere afvalsoorten containers te huren.

Op de website van het afvalverwerkingsbedrijf vink je gemakkelijk je wensen naar de soorten afvalcontainers aan. Vervolgens bepaal je de grootte en de ophaalfrequentie voor wanneer het afvalverwerkingsbedrijf de container komt legen. De website laat een totaalbedrag zien, waarvoor je iedere maand kunt beschikken over de juiste containers om afval te scheiden en wordt het afval ook nog eens opgehaald en verder bewerkt.

Voor het bedrijf scheelt dit erg veel tijd en moeite en kun je je volledig focussen op de werkzaamheden. Het scheiden van het afval wordt gemakkelijker gemaakt, waarna je de verdere afvalverwerking volledig uit handen kunt geven!

Geef een reactie