zorgverzekering
Blog

Hoe happy ben jij met je zorgverzekering?

Het hebben van een zorgverzekering is in Nederland verplicht. Het hebben van een goede en voordelige zorgverzekering is dat echter niet. Het kan dus makkelijk zijn om deze maandelijkse kostenpost over het hoofd te zien. Het is natuurlijk ook niet het aller leukste onderwerp om je eens flink in te verdiepen. Maar, gelukkig kun je vandaag de dag overal voldoende informatie over vinden. Bijvoorbeeld bij ons, pursuitofhappiness.nl!

In ons blog van vandaag gaan wij, voor jou, wat dieper in op de zorgverzekering.

Basispakket, of toch aanvullende dekkingen?

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering, is het belangrijk om te bepalen of je aanvullende verzekeringen nodig hebt, of dat je genoeg hebt aan alleen een basispakket. Een aanvullende tandartsverzekering kan bijvoorbeeld lastig te verantwoorden zijn, wanneer je niet vaak ergens last van hebt. Hetzelfde geldt voor orthodontie of fysiotherapie. Per situatie is dit echter verschillend – en het heeft een degelijke impact op je maandelijkse premie. Denk hier dus altijd goed over na.

Natuurlijk is het handig om te weten wat andere consumenten vinden van een bepaalde aanbieder. Daarover kun je hieronder meer lezen.

Zorgverzekering tevredenheid volgens de Consumentenbond

Uit een onderzoek naar de tevredenheid van consumenten over hun zorgverzekering uit 2017 is gebleken dat consumenten het meest tevreden waren over de kleine zorgverzekeraars. Terwijl dit juiste de partijen zijn die aanzienlijk vaak over het hoofd worden gezien, wanneer consumenten op zoek gaan naar een nieuwe verzekering. Veelal wordt gekeken naar vertrouwde namen met een sterke marketingstrategie. Zoals Interpolis, Univé, of Zilver Kruis, Menzis, VGZ of CZ.

Misschien is de bekende weg dus niet per definitie de beste weg (in dit geval). Kleine aanbieders van zorgverzekeringen, zoals PNOzorg, ONVZ en DSW kwamen het beste uit de Zorgmonitor test van de Consumentenbond over de periode 2012 tot 2016. Voor meer specifieke informatie raden we aan de Zorgmonitor van de Consumentenbond te bekijken.

Maar hoe vind je nu vandaag de dag die goede, kleine aanbieders?

Aanbieders en verzekeringen met elkaar vergelijken

Mede dankzij de handige tools en ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het eenvoudiger dan ooit om een goedkope zorgverzekering met goede voorwaarden te vinden. Via deze tool kun je de zorgverzekering vergelijken van elke aanbieder in Nederland. Het verschilt namelijk sterk per persoon wat ”de juiste” verzekering of het juiste pakket is. Door middel van goede vergelijkingen kun je niet alleen de juiste pakketten weergeven, maar ook aanbieders naast elkaar leggen om de beste prijzen, polissen en dekkingen te vinden.

Hopelijk heb je wat gehad aan de tips en informatie in ons artikel van vandaag. Heb je nu zelf tips die je graag wil delen? Laat het ons weten, dan spelen we ze door aan onze lezers!

Geef een reactie