Blog

Een gelukkige, vlooivrij huisdier met Beaphar

Vlooien zijn een van de grootste soorten ongedierte in de omgeving van de mens en dier. Als baasje moet je heel alert zijn op deze insecten soort. In dit artikel vertel ik je meer over vlooien en hoe je deze kunt behandelen met Beaphar.

Vlooien: de basis

Vlooien zijn gevleugelde insecten. Dat klinkt raar, want vlooien hebben geen vleugels. Leuk feitje: deze zijn de insecten door evolutie verloren. Hoe dan ook, vlooien zijn bloedparasieten die leven van het bloed van warmbloedige dieren met vacht of veren. Helaas zijn huisdieren daarom vaak het slachtoffer van dit kleine insect. Vlooien bijten het huisdier, zuigen het bloed op en gaan dan vervolgens weg. Maar dit betekent niet dat het gevaar geweken is. Na een maaltijd leggen vlooien direct eitjes. Dit kunnen er wel honderd per dag zijn. De eitjes van vlooien zijn circa een halve millimeter, bijna niet zichtbaar dus.

Een vlo besteed het grootste deel van zijn leven niet in de vacht van een dier, maar voornamelijk op de grond. De beestjes verstoppen zich in kieren van je huis. Wanneer ze honger hebben, bespringen ze je huisdier. De meest voorkomende soort vlo in Nederland is de kattenvlo. Deze vlo leeft op katten én honden.

Vlooien herkennen

Je herkent een vlooienbestemming vaak aan het feit dat je hond of kat veel krabt en jeuk heeft. Daarnaast kun je zelf ook jeukende rode plekjes op je onderbenen hebben. Hoe controleer je je huisdier op vlooien? Kam de vacht van je huisdier boven een licht oppervlak. Focus je goed op de oksels, lies en staartbasis van je huisdier. Dit zijn de favoriete plekken voor een vlo om zich te voeden. Twijfel je? Kijk dan uit naar zwart of donkerrood gekleurde korrels. Dit zijn vlooienpoepjes waar nog resten van bloed in zitten.

Vlooien bestrijden met Beaphar

Vlooien bestrijd met met een vlooienbestrijdingsmiddel. Eén van de bekendste producten van Beaphar is de vlooienband. De Beaphar Vlooienband geeft je huisdier voor 6 maanden bescherming tegen vlooien. Er is ook een vlooienband speciaal voor katten.

Een ander bestrijdingsmiddel is de vlooienpil. Dit is een anticonceptie tegen vlooien die je één keer per maand je huisdier toedient. Hierdoor komen de eitjes van de vlo niet meer uit waardoor nieuwe vlooien geen kans hebben.

Wil je je omgeving vlooivrij maken? Gebruik dan de Beaphar Vlooienspray. Je sprayt het product op plaatsen waar je huisdier veel komt en het middel zorgt tot 14 dagen dat er geen vlooien op deze plekken komen.

Beaphar heeft nog veel andere middelen om vlooien bij je huisdier tegen te gaan. Ontdek ze via de website van medpets!

Geef een reactie