prenatale vaderschapstest
Blog

Prenatale vaderschapstest vanaf de 9e week

Voor veel mensen is het mooi nieuws als zij er achter komen dat zij een kindje verwachten. Het kan alleen ook voorkomen dat er een heleboel door je heen gaat omtrent de vader van het kindje. Als je niet met zekerheid kunt zeggen wie de vader is, is dat vervelend. Gelukkig kun je wel een prenatale vaderschapstest laten uitvoeren. Dit kan al vanaf de 9e week van de zwangerschap dus je hoeft niet lang te wachten. Zo ben je snel van alle stress af en kun je alles klaarmaken voor de komst van het kindje. Ben je benieuwd naar hoe de test werkt? Wij vertellen het je.

Non-invasieve prenatale vaderschapstest

Meestal komt er bij een vaderschapstest van een ongeboren kind een hoop risico kijken. Zo kan het bijvoorbeeld met een vlokkentest gedaan worden. Hoewel het risico niet heel groot is, bestaat deze wel. Het is een reden voor veel mensen om het niet zo te doen. Met een non-invasieve prenatale vaderschapstest wordt helemaal niks van binnenuit bekeken. Het enige dat hier voor nodig is zijn het bloed van de moeder en wat wangslijmvlies van de vader. Je kunt deze prenatale vaderschapstest dus zonder enig risico laten uitvoeren. Je weet door dit te doen wel zeker of iemand wel of niet de vader is.

Deze prenatale vaderschapstest kan tot aan de bevallingprenatale vaderschapstest

Het fijne aan de prenatale vaderschapstest is dat je de vaderschapsvraag snel uit de wereld kunt helpen. De test kan vanaf de 9e week van de zwangerschap al worden uitgevoerd. Dat betekent uiteraard niet dat je daarna niet meer de kans krijgt om de prenatale vaderschapstest op deze manier te doen. Tot aan het moment van de bevalling kan er door alleen bloed van de moeder af te nemen een uitslag worden verkregen. Ben je er dus later achter gekomen dat je zwanger bent of is er een andere reden waarom je later wilt doen, is dat geen enkel probleem.

De uitslag van de prenatale vaderschapstest

Binnen 8 werkdagen nadat de test monsters door het lab zijn ontvangen kan de uitslag worden verwacht. Je hoeft dus niet lang te wachten op de resultaten. Zo weten jij en de (vermeende) vader snel hoe het zit. Zit jij in de situatie zoals deze in deze blog wordt beschreven dan kun je een prenatale vaderschapstest laten uitvoeren. Alle stress rondom de vaderschapsvraag is dan weg en je kunt gaan genieten van het wondertje dat er aan komt!

 

 

Geef een reactie