wetsuit kopen plaatje
Blog

Wordt gelukkig en ga een wetsuit kopen

Er gaat niets boven lekker zeilen of surfen op één van de mooie nederlandse wateren. Lekker één zijn met de natuurlijke elementen en je daardoor laten voortbewegen. Als je plannen op dit gebied hebt dan is één van de zaken die je moet doen een wetsuit kopen. Hierin is een behoorlijke keuze en kan er de nodige stress bij komen kijken. Niet handig als je op zoek bent naar het ultieme geluk. Als je je een klein beetje voorbereid alvorens je overgaat tot een wetsuit kopen zal je zien dat de keuzestress al snel verholpen is. Heel ingewikkeld is het gelukkig niet. Lees snel verder en kom vervolgens eenvoudig tot de juiste keuze.

Welk wetsuit kopen?

Wat je nodig hebt is uiteraard afhankelijk van wat je gaat doen. Een wetsuit om te zeilen moet aan andere eisen voldoen dan een wetsuit waar je mee gaat surfen of watersporten.  Zo is zal bij het zeilen in een open boot het wetsuit veel meer aan slijtage onderhevig zijn. Zeker bij de zitgedeeltes is de slijtage groot. Als je een wetsuit gaat kopen voor het zeilen in een open boot is het verstandig erop te letten of het zitgedeelte verstevigd is en bij de schenen. Bij de schenen kan het ook sneller slijten door het hangen wat je in een open boot doet. Dit doe je om je boot bij meer wind recht te houden. Je hangt dan met je voeten in een hangband, maar als je je voeten hieronder zet schuurt je scheen vaak eerst even langs deze hangband met slijtplekken tot gevolg. Producenten die gericht zijn op de zeilsport houden hier rekening mee en hebben deze gedeeltes ook verstevigd.

Een wetsuit kopen tot welke temperatuur?

Tegenwoordig is het neopreen waar het wetsuit van gemaakt is best ver ontwikkeld. Hierdoor kun je tot best lage temperaturen gaan. Dus ook voor het vroege voorjaar kun je gerust een wetsuit kopen. Dit materiaal is dan wat dikker en het is een zogenaamd fullsuit. Dus met lange mouwen en lange pijpen. Als de temperaturen wat hoger worden zijn er ook passende wetsuits. Als het iets warmer is dan heb je wetsuits met korte mouwen maar wel met lange pijpen. Als het echt warm is dan heb je ze ook met korte mouwen en korte pijpen. Dit noemen ze ook wel een shorty. Zo zie je maar dat je voor iedere vorm van watersport wel een wetsuit kan kopen en dat de keuze eigenlijk best wel simpel is. Veel plezier op het water!

Geef een reactie