Blog

Op vakantie in eigen land

De afgelopen tijd waren er eigenlijk niet heel veel mogelijkheden om naar het buitenland op vakantie te gaan. Nu is dit helemaal niet zo erg. Want wij hebben namelijk het geluk dat we al in een prachtig land wonen. Een vakantie in nederland kan namelijk heel veelzijdig en ook nog eens heel erg leuk zijn. Nederland lijkt namelijk een klein landje als we ons met andere landen vergelijken. Maar ook in dit relatief kleine landje zijn er heel veel verschillende soorten vakantie plekken te vinden. Zo kan men van een heerlijke strandvakantie genieten. Dit kan bijvoorbeeld in Zeeland maar ook in Noordwijk. Tijdens de strandvakantie kunnen er heerlijke wandelingen over het strand en in de duinen worden gemaakt. Deze kunnen dan worden afgesloten met een frisse duik in de zee, of misschien wel een drankje op het terras. Er zijn namelijk veel horecagelegenheden op het Nederlandse strand. Denk maar eens aan de boulevard in Scheveningen. Deze staat vol met restaurantjes en cafés. 

 

Hotel bij een natuurgebied

Voor mensen die juist meer van fietsen en wandelen op de Veluwe houden is er ook genoeg te vinden. Zo zijn er heel veel hotels te vinden in Gelderland. Er kan dan heerlijk gewandeld en gefietst worden direct vanaf het hotel. In dit hotel staat dan elke ochtend een heerlijk ontbijtje klaar en bij terugkomst een koud drankje of misschien wel het avond eten. Maar Nederland heeft ook qua activiteiten en sporten heel veel te bieden. Denk maar eens aan alle watersporten die er in Nederland beoefend kunnen worden. Hoe leuk is het om te leren windsurfen of zeilen in je zomervakantie. Terwijl het hele gezin zich vermaakt in en rond om het water. 

 

Toerist in eigen land 

Ook biedt Nederland heel veel leuke steden waar men de historie van de stad kan bezoeken. Even lekker kan gaan shoppen en terrasje hoppen. Er zijn namelijk nog heel veel steden in Nederland waar de meeste Nederlanders zelf misschien nog nooit zijn geweest. Daag jezelf uit en ga de toerist in eigen land uithangen. Ga langs allerlei steden fietsen of rijden en kijk wat je voor nieuws kan ontdekken. Zoals nu al blijkt heeft Nederland heel veel verschillende soorten vakanties te bieden. Van een strandvakantie, naar een hotel in een wandelgebied, naar een watersportgebied. Of gewoon lekker met het gezin genieten op een rustig huisje ergens in een dorpje of stadje wat je nog niet kende. Nederland zit namelijk vol met hele leuk plekjes die je misschien zelf nog niet kent. Het is erg leuk om je eigen land nog beter te leren kennen.

Geef een reactie