Blog

We gaan op avontuur naar de Ardennen

We gaan te laat komen! Iedereen zit al in de auto te wachten op moeders en het duurt maar lang. We gaan op reis naar de Ardennen met het hele gezin. Dit is ons jaarlijkse uitje wat we organiseren, omdat ik en mijn grote zus Liv al uit huis wonen. Mijn ouders vinden het belangrijk om ieder jaar toch nog even samen te zijn als gezin. Dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg. Wij kijken juist uit naar het weekend. We hebben veel lol met z’n vieren, doen veel spelletjes en wordt wijn gedronken. Ik kan niet langer meer wachten.

Nu al dingen vergeten

We zijn de straat nog niet uit en mijn moeder roept al ‘stop’. Ik dacht bij mezelf: ja hoor we zijn weer iets vergeten. Mijn moeder rent de auto uit en pakt nog snel even haar haardroger. Waarschijnlijk hebben ze die ook in het huisje.

Nog geen halfuur later wordt er weer geroepen: ‘ik ben iets vergeten!’. Nu gaan we natuurlijk niet meer terug. Onderweg beginnen Liv en ik een beetje honger te krijgen. We vragen of we even kunnen stoppen bij het tankstation om een broodje te halen, waarop mijn moeder antwoordde: ‘nee dames, ik heb zelf broodjes gemaakt’. Liv en ik keken elkaar aan. We dachten precies hetzelfde: moet dit echt? In plastic zakjes kregen wij onze broodjes en daar moesten we het mee doen tot aan het einde van de reis.

Genieten

Aangekomen bij het huisje en het zonnetje schijnt heerlijk op onze tuin. Ik claim meteen de grootste slaapkamer. Na een tijdje kwam ik erachter dat er een sauna in het huisje zit! Ik heb hem meteen aangezet, want vanavond wil ik erin.

De volgende dag gaan we een bos tour doen. Met z’n vieren wandelen we door de bossen. Misschien raad je het al. Mijn moeder had weer lunch meegenomen voor iedereen. Dit keer in papieren zakjes. Zo blijft het lekker vers en het is ook nog eens milieuvriendelijk.

Toch wel even fijn zo

Ik kan erg genieten van de weekenden samen met mijn ouders en zus. Er zijn een aantal flessen wijn doorheen gegaan en we hebben toch een partijtje gelachen. Ik koester deze momenten enorm. Daarom heb ik voorgesteld om met de kerst een weekje weg te gaan. Normaal vieren wij één dag kerst, maar ik wilde het dit jaar anders doen. Dat vond eigenlijk iedereen oké. Ik ben ontzettend blij met ons gezin. Had niet beter kunnen wensen.

Geef een reactie