Blog

Je macbook scherm vervangen in tien stappen

Zit er een barst in het scherm van je Macbook! Dat is vervelend! Gelukkig hebben Macbooks vaak een goede garantie, waardoor je eenvoudig je scherm kunt laten vervangen bij de Apple Store.

Als de duur van je garantie echter verlopen is, betaal je vaak een hoge prijs voor dergelijke schermreparaties. Daarnaast zul je je laptop een aantal dagen kwijt zijn, wat vervelend is als je deze gebruikt voor je werk. Gelukkig zijn er meerdere opties mogelijk als het aankomt op je macbook scherm vervangen. Je kunt je macbook wegbrengen naar een snelle en professionele reparateur. Dan heb je de zekerheid dat de reparatie goed verloopt. Maar je kunt ook een doe-het-zelf thuis reparatie kit bestellen. Dan betaal je enkel voor de prijs van het nieuwe scherm. Hoe dat werkt, lees je in deze blog.

Stap 1 – Voorbereiding werkplek

Bereid een schoon werkblad voor en verzamel alle benodigdheden. Je hebt nodig: je Macbook Pro, een nieuw scherm, een föhn, een microvezeldoek of ander doek om je scherm mee schoon te maken en een zuignap.

Stap 2 – Verhit de randen

Gebruik je föhn om de randen van je scherm te verhitten. Door de hitte laat de lijm die het scherm vasthoudt los.

Stap 3 – Verwijder scherm

Gebruik vervolgens de zuignap om het scherm uit je Macbook Pro te halen. Druk voorzichtig de zuignap op de rand van je scherm tot deze vacuüm trekt. Vervolgens trek je voorzichtig de scherm uit de laptop.

Stap 4 – Voorbereidingen nieuw scherm

Tijd om te poetsen! Gebruik een schoonmaak doek om je nieuwe scherm volledig stof en vlek vrij te maken. Verwijder ook alle vlekjes op je laptop scherm zelf.

Stap 5 – Voorbereiden lijm

Wanneer je zelf je laptop scherm vervangt, kun je aan de slag met flinter dunne lijmstrips. Plak deze op de randen van je nieuwe scherm. Vervolgens gebruik je de föhn opnieuw om de lijm gelijkmatig te doen smelten.

Stap 6 – Nieuw scherm

Plaats het nieuwe scherm in de juiste positie. Zorg dat de randen van het nieuwe scherm netjes in lijn ligt met de randen van de Macbook Pro.

Stap 7 – Nieuw scherm vastzetten

Je kunt het nieuwe scherm vastzetten met behulp van je poets doek. Druk voorzichtig de randen van je scherm aan om de lijm af te sluiten.

Stap 8 – Verwijder folie

Op het nieuwe scherm zit een folie die je scherm voor krassen beschermde tijdens het vervoer. Trek deze folie voorzichtig van je nieuwe scherm af.

Stap 9 – Finishing touch

Om zeker te weten dat de lijm goed hecht, kun je nog een maal de lijm opnieuw verhitten met een föhn. Druk vervolgens met de doek nog een maal de randen aan.

Stap 10 – Rust

Laat de lijm voor een half uur zijn werk goed doen en de laptop even rusten.

Nu is je scherm zo goed als nieuw. Geniet er van!

 

Geef een reactie